Bevallen,… Hoe is het echt?

Yvette Overbeeke Nieuws

De maand November vliegt voorbij en dan komt de grote feest-maand December er alweer aan.

Jeetje, tijd vliegt. Mijn dochtertje is 1 december alweer 1 jaar en dat betekent dat ik dan een jaar geleden bevallen ben van dit geweldige mensje. WoW!

Als ik terugdenk aan mijn bevalling voel ik rust, vertrouwen en kracht.

Verbinding met mijzelf en mijn adem die door mijn lichaam heen mocht stromen en mij elke wee dichterbij haar bracht.

Nu ik het schrijf raakt dit mij. Jeetje, wat een prachtige reis hebben we die dag gemaakt. Ik, mijn man en kleine Sophie.

De mantra in mij was: “ Gezicht ontspannen, schouders laag en kaken ontspannen.”
Mijn man hielp mij hiermee door zachtjes mijn schouders naar beneden te brengen na elke wee.
Zo begon ik elke keer weer met lage schouders.
Ik bleef zoveel mogelijk staan en bewegen. Ik was op mijn skippybal aan het bewegen, draaien en hupsen.

Elke 2 uur naar de wc om te plassen – niet vergeten dit is heel belangrijk! (je partner kan dit voor je bijhouden). Mijn buik bleef ik continu insmeren met Clary Sage olie om de weeën te ondersteunen en krachtiger te maken. Dit gaf mij ook rust, ontspanning en is pijn-verzachtend! Wild Orange in mijn diffuser om mij rustig te houden en de lucht te zuiveren.

Even heb ik een moment gehad waarin ik dacht:  “Dit kan ik niet volhouden, zo kan ik niet verder.”
Dit is normaal. Voor iedere vrouw. Je krijgt dit allemaal en weet dat dit niet erg is.
Kom weer terug naar de adem, zoek een andere houding die wel voor je werkt of schreeuw het er even uit.
Zo komt er ruimte en kan je weer verder.
Krop spanning, paniek of angst niet op, want hierdoor stopt het proces. Nemen de weeën in kracht af.
Gooi het eruit! Even hard schreeuwen en daarna ontstaat er weer ruimte en kan je weer verder.

En toen was het moment daar. Ik voelde de weeën veranderen. Ik voelde dat ik aandrang kreeg om te persen. Je lichaam gaat veranderen, je voelt het gewoon. Ik ben zolang mogelijk op mijn trouwe skippybal gebleven, maar toen op het laatste moment ben ik gaan liggen.

Tijdens het persen was ik nog steeds in verbinding met mijn lichaam. Ik voelde wat mijn lichaam mij aangaf. En jij mag ook op dit proces vertrouwen. Je lichaam heeft enorme wijsheid en weet welke kant het op moet gaan. Jij gaat mee in dit proces. Door de yoga heb ik hele stevige benen en een soepel en ontspannen bekken. Dat heeft mij enorm geholpen. Daarom doen we deze oefeningen in de lessen ook altijd. Heel belangrijk voor straks tijdens de bevalling.

En al vrij snel was daar Sophie- Sophie staat voor Levenswijsheid. En die wijsheid is voelbaar.

Nu is het bijna 1 december is ze 1 jaar oud & die dag zal ik altijd terug denken aan deze magische dag waarin zij tot ons kwam. Compleet – 2 prachtige meiden. En kan ik deze ervaring met je dit delen.

Het was een prachtige reis, vol vertrouwen, innerlijke rust en enorme kracht. Die kracht heeft iedere vrouw – jij ook. In de cursus krijg je al deze informatie en meer, zodat straks – wanneer het moment daar is – vertrouwen hebt en alles uit de les gaat gebruiken voor je bevalling….

In 2019 geef ik weer meerdere malen de zwangerschapscurcus en ben je van harte welkom in deze lessen.
Vanaf het moment dat jij weet dat je zwanger bent kan je bij Gewoon Yoga terecht voor yoga.

De eerste 8 weekse zwangerschapscursus start op 27 februari 2019 deelname vanaf + 20 weken zwangerschap. Meld je aan via info@gewoon.yoga of heb je vragen stel ze gerust.