Tja, ik heb gewoon behoefte aan rust! En jij?

Yvette Overbeeke Nieuws

Ik heb behoefte aan rust – momenten voor mijzelf. Zo is het. Anders kan ik niet opladen. Na een schoolvakantie merk ik toch dat ik weinig tijd heb gehad voor mijzelf. Ondanks dat ik wel – dagelijks op mijn mat sta. Nou, wat doe je dan?

Goed zorgen voor jezelf !

Wat levert goed zorgen voor jezelf je eigenlijk op?

 • Je hebt meer energie, omdat je leeft met beide benen op de grond.
 • Je bent creatief zowel in het creëren van mooie dingen, maar ook in het bedenken van oplossingen, mogelijkheden en ideeën.
 • Je bent in balans, omdat jij kan luisteren naar de signalen van je lichaam en je geest
 • Je hebt meer geduld, omdat jij je emmer niet meer zo over laat stromen.
 • Je bent bewust van jezelf en weet wat jij wilt.
 • Je kan net zo lief zijn voor jezelf als voor een lieve vriendin.
 • Je bent stabieler, je dip-momenten zijn stukken minder, omdat jij weet wat jij nodig hebt & hoe jij goed voor jezelf kan zorgen.

Herken je de onrust, het vele moeten en maar doorgaan en doorgaan?

Hier heb ik een mooie oefening voor die ik regelmatig doe :
Openen voor alles wat er is – de kracht van het moment.

 • Ik ga rustig zitten en merk de haast, het vele moeten, de onrust en/of irritaties op – ook de vele gedachtes die erbij komen in mijn hoofd merk ik op.
 • Ik voel hoe de onrust en irritatie aanwezig is in mijn lichaam.
 • Ik voel wat dit met mij doet – spanning in mijn lichaam. Ik voel dit vooral in mijn borst, en jij wat merk jij op?
 • Ik merk ook waar ik die spanning voel en richt mijn aandacht daar helemaal op.
 • Ik begin rustig te ademen naar de spanning – waar ik de spanning het beste kan voelen.
 • Als reminder – vanuit zelfcompassie – leg ik mijn hand op mijn borst of daar waar ik de onrust, angst, spanning het beste kan voelen.
 • Een liefdevolle aanraking richting mijzelf om toe te laten wat er is.
 • Dan adem ik rustig door deze emoties en gevoelens heen.
 • Ik laat alle irritaties, onrust, vele gedachtes en druk op mijn borst door mij heen stromen. Het is oké, het mag er zijn. Ik adem in & uit via mijn mond. Laat maar los….
 • De onrust voel ik, het vele moeten voel ik, en toch blijf ik er liefdevol doorheen ademen. Soms helpt het om mijn andere hand te leggen op bijvoorbeeld mijn hart, buik of daar waar het mij helpt om te verzachten.
 • Soms kan het best overweldigend zijn voor jezelf en daarom blijf ik herhalen dat het allemaal oké is, dat ik oké ben en dat dit nu hoort bij mij op dit moment. Zo ben je lief voor jezelf en open je.
 • Daarna geef ik mijn lichaam en geest toestemming om te mogen ontspannen, verzachten en loslaten. Door dit – in gedachten ook echt te zeggen – krijgt je geest en je lichaam de ruimte om te ontspannen.
 • Bij elke inademing vul ik mijn lichaam met schone, nieuwe, frisse liefdevolle energie en mag ik op de uitademing spanning, angst, onrust loslaten.
 • Zo laad ik mijzelf weer helemaal op
 • Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker dit zal gaan. Geef jezelf de ruimte om te mogen oefenen, leren en verzachten. Ben lief voor jezelf!

Wil jij meer leren over goed zorgen voor jezelf?
Hoe heb je de oefening ervaren?
Misschien merk je op dat het nog wat lastig kan zijn.
Dit geeft niet, je bent het aan het leren.
Mooi om vaker bewust te zijn van hoe het met je gaat, dit staat voor mij gelijk aan goed zorgen voor jezelf. Kan jij al goed zorgen voor jezelf?
Of wil je hier meer over leren?

Zelf heb ik de afgelopen jaren echt mogen leren goed te zorgen voor mijzelf, beoefen ik zelfcompassie en heb ik mogen ontdekken hoe ik lief kan zijn voor mijzelf. Dit doe ik onder andere door dagelijks aandacht te besteden aan mijzelf dmv yoga, meditatie of ademwerk. Ik heb mogen leren om zelfcompassie toe te passen en mijn dagelijkse dagboek moment. Zo heb ik ontdekt wat goed zorgen voor mijzelf is. Wat doe jij om goed te zorgen voor jezelf?

Mooi he deze foto?! Dit is de entree naar de mega luxe villa in Ibiza waar ik een yoga retraite organiseer in oktober 2019. Lees hieronder meer…

Wil jij ook even helemaal tot jezelf komen? Het moeten loslaten en helemaal ontspannen en echt leven in het moment? Dan is een mooie stap om met yoga te beginnen en ECHT contact te maken met jezelf, je adem en je lichaam. Hoe vaker je dit doet hoe makkelijker dit zal gaan.

De volgende stap voor jezelf zet je door mee te gaan naar IBIZA met mij op een geweldig YOGA retraite vol met yoga, workshops, mooie uitstapjes, een massage en een chef kok die de hele dag biologisch, vegetarisch eten voor je gaat verzorgen.

Gun jij jezelf zo’n prachtige reis? Zet nu de eerste stap en vraag vrijblijvend meer informatie aan. Deze reis gaat jezelf zoveel moois brengen!!

De retraite is van 26 september tot en met 3 oktober 2020.