Worstelen met gedachtes

Yvette Overbeeke Nieuws

De laatste tijd loop ik erg te worstelen met mijzelf. Ik heb het gevoel dat ik niet goed genoeg ben. Niet waardevol en niet inspirerend genoeg. Ik heb het gevoel dat wat ik doe niet echt belangrijk is. 

Gedachtes als:

  • Wie ben ik nou om te delen? 
  • Wie denk ik nou dat ik ben om anderen te helpen? 
  • Wat heb ik nou te bieden? 

Deze gedachtes komen elke keer omhoog. Dit zorgt ervoor dat ik bevries en niks doe…

  • Ik heb een prachtig open en eerlijk E-book op de plank liggen waar ik mijn innerlijke reis met je deel naar zelfliefde.
  • Ik heb een online programma voor na de bevallen half af vol tips, informatie en mooie oefeningen om (weer) tot jezelf te komen en liefdevol te herstellen. 
  • Ik heb een prachtig coachingstraject van 3 of 6 maanden waar ik een pagina voor heb geschreven af, maar ik zet dit niet op mijn website. 

Waarom niet?
Ik vroeg het mijzelf af. Waar ben ik nu toch zo bang voor? Ik voel dat het angst is. Voornamelijk angst om afgewezen te worden. En wat is daar zo erg aan voor mij? Dat ik dan de bevestiging krijg dat ik niet goed genoeg ben van binnen. En wat is daar zo erg aan? Dat ik stom, dom en waardeloos ben. En wat is daar het allerergste aan? Dat ik niks te betekenen heb en niet waardevol ben. Dat ik mij dan super alleen voel! 


Wat zegt dit over mij? 
Dat ik (nog) niet genoeg vertrouwen heb in mijzelf. Dat ik het (nog) belangrijk vind wat anderen van mij vinden/ denken. Dat ik (nog) niet helemaal mijzelf durf te zijn in de (online) wereld. 

Wat vind ik hiervan?
Dat vind ik heel jammer voor mij! Wat vind ik daar jammer aan? Dat ik mij laat tegenhouden door (mogelijke) reacties van anderen. Ik doe dit alles met liefde, dus waarom deel ik het dan niet?

Wat heb ik nu nodig om het wel te doen? Vertrouwen! Laat dat nu net het thema voor mij zijn in 2019! En waar wil ik naartoe? Go with the flow…
Dit is mijn nieuwe thema voor 2020. Dus laat ik in het nieuwe jaar eens alles vanuit flow gaan neerzetten en in dat moment ervaren wat er dan komt! 

De manier waarop ik kijk naar mijzelf en schrijf over mijzelf is een techniek die ik omschreven heb in mijn E-book. Dit E-book staat vol met eigen ervaringen, situaties, open en eerlijke zelfinzichten en inzichtgevende oefeningen waar ik zelf het afgelopen jaar heel veel baat bij heb gehad.  Wil jij ook meer inzicht door middel van schrijven?  

Download hier het e-book.